Опънати тавани Барисол в България. Над 20 години опит, коректност и качество!

Дизайнерски осветителни тела от Barrisol®

През годините Производителя на опънати тавани Барисол участва в разнообразни колаборации с различни творци, в резултат на които днес се предлагат следните бутикови осветителни тела:

Една от първите колаборации на Barrisol Normalu S.A.S. с уелския художник и индустриален дизайнер Ross Lovegrove, датира още от 2014 г., когато бяха създадени осветителните тела Manta®, Infinity Loop Alpha® и Infinity Loop Beta®. След огромният им успех и приложение в различни частни и обществени места, разнообразието допълниха и лампите Mini Manta® и Cocoon®. Осветителните тела имат уникални органични форми създадени от съчетанието на транслуцентни платна Барисол, LED светлина и лека носеща алуминиева рамка.

Заедно с Piero Castiglioni - основател на дизайн студио за светлина, Barrisol Normalu S.A.S. реализираха осветително тяло наречено 1954® с мисъл за семейната дългогодишна история, която носят двете компании. Колаборацията продължи със създаването на втора лампа наречена Doppio®.

Модната дизайнерка Chantal Thomass, Barrisol Normalu S.A.S. и OSRAM съвместно реализираха уникално осветително тяло с форма на пеперуда, наречено Butterfly®. Тази лампа създава магическо усещане чрез меката си и димируема светлина. 

Flynn Talbot е английски дизайнер, чиято работа цели да влияе на усещането на човека чрез светлината. Той непрестанно ръботи върху изграждането на единствени по рода си осветителни инсталации, една от които е и лампата Lumigon®. Тя е изградена от четири еднакви овални форми и се предлага в три размера: S, L и XXL.

След създаването на Butterfly Lamp® и успехът й, Barrisol Normalu S.A.S. и Chantal Thomass продължиха своята колаборация, чийто резултат е осветителното тяло Oriflamme®. Тя предлага RGB светлина с възможност за димиране за постигане на комфорт във всяко помещение. Деликатната извита форма напомня за дизайна на дрехите на Chantal Thomass, както има възможност да инкорпорира и нейни принтове.

Barrisol l'Oiseau® наподобява рееща се птица. Тя е създадена по идея на архитект Denis Tiestschy. Основното осветление се крие в централния корпус, а "крилата" са също осветени и са подвижни, така че да ги позиционирате спрямо Вашето лично виждане и усещане в дадено помещение. Отново светлината се регулира чрез димиране. Това осветително тяло се предлага в различни размери.

И не на последно място е забележителната лампа на Barrisol - Piadno®! По идея на Andre Manoukian, който обвързва дизайна й с музиката, а самото осветително тяло има принтирани клавиши на пиано върху транслуцентно/светещо платно Barrisol Athena. Лампата е свободно стояща и се предлага в три размера.