Често задавани въпроси

От какъв материал е направен опънат таван Barrisol?

Платната Barrisol са направени от полимер (без съдържанието на тежки метали – кадмий и фталати), чиято формула е собственост на производителя BARRISOL Normalu S.A.S., патентовал технологията „опънат таван“ в световен мащаб. Освен това платната Барисол притежават и клас А+ сертификат за качеството на въздуха в затворени помещения.

Каква е здравината на таваните Barrisol?

Платната са много здрави на опън. Издържат тежест до 100 кг./м2 без скъсване, след което чрез нагряване възстановяват първоначалната си форма без никакви дефекти.

Как се монтират таваните Barrisol?

Опънатият таван Barrisol може да се монтира на минимум 18 мм. от съществуващия таван, който не се налага да се обработва допълнително. Монтажът се извършва чрез локално затопляне на материала. Процесът е чист и не налага демонтиране и преместване на съществуващите мебели. Цялостният процес се извършва от обучени във Франция специалисти.

Подходящ ли е опънат таван Barrisol за монтаж във всякакви помещения?

Таваните Barrisol са иделно интериорно решение за помещения като: жилищни (спалня, кухня, трапезария, дестка стая, баня), басейни, парни бани, фитнеси, хотели, офиси, ресторанти, заведения за бързо хранене, барове и дискотеки, дентални и медицински кабинети, специализирани клиники, изложбени площи и щандове, складови помещения, спортни и конферентни зали, звукозаписни и радио-телевизионни студия, шоуруми, търговски и детски центрове, музеи и галерии, църкви и храмове, аерогари , ж.п., автобусни и метростанции и още много други.

Възможно ли е да се почиства?

При нормално използване таванът Barrisol няма нужда да бъде почистван, тъй като е антистатичен. Въпреки това при замърсяване може да се почисти с гюдерия и хладка вода или препарати Barrisol.

Възможен ли е монтаж в цялата страна?

Разбира се, че е възможен монтаж в цялата страна.

Какъв е срокът за доставка и монтаж?

За стандартен проект е нужно да се предвидят 15-20 работни дни.

Могат ли да се монтират осветителни тела и други инсталации в опънатия таван Barrisol?

Абсолютно всички видове осветителни тела (вградени и външни), пожароизвестители, видеонаблюдение, датчици и решетки за климатизация биха могли да се монтират на опънати тавани Barrisol.

Как се извършва подмяната на осветление монтирано над светлопропускащо платно?

Платното се демонтира частично или изцяло от специалист на фирмата. Процедурата е бърза и чиста.

На какъв етап от строежа или ремонта се монтира опънат таван Barrisol?

Монтажът на тавана Barrisol се извършва след като са приключили всички груби и довършителни строителни дейности. Желателно е да бъде преди обзавеждането и монтажа на мебели, които остават стационарно монтирани и непреместваеми.