Опънати тавани Барисол в България. Над 20 години опит, коректност и качество!

Има ли значение разпределението на LED осветлението при транслуцентните опънати тавани Барисол?

За да осветим един транслуцентен опънат таван Барисол ние използваме гъвкави LED ленти с различна мощност и спектър на светлината. Най-често използваме ленти между 4,8W и 14,4W мощност и препоръчваме да са с напрежение 24V. Светлинният поток се разпръсква на 120 градуса, което позволява и равномерно осветяване на опънатия таван. Изборът на цветна температура е също много важен фактор. Тя се измерва в градуси по Келвин и съществуват три разновидности – 3000К (топло бяло), 4000К (неутрално бяло /дневна светлина) и 6000К (студено бяло). Съветваме избора на цветна температура за осветяване на опънатия таван Барисол да се съобрази с тази на останалите осветителни тела във вашия дом или офис. В противен случай ще се получат дразнещи разлики преминавайки от едно помещение в друго. За постигане на хомогенно осветяване на опънати тавани Барисол е препоръчително да се остави разстояние от поне 10 см. между основният таван в помещението и опънатия таван Барисол. За новите ни клиенти това е изненадващ факт, но обяснението е много просто. Ако липсва това отстояние и платното се монтира плътно до LED лентите на действителния таван, то вместо ефект ще получим дефект. Платното е полупрозрачно и осветлението става напълно видимо. Ето и снимка за онагледяване на този случай:

Отдръпвайки опънатия таван Барисол от източника на светлина, платното има способността да пропуска около 50-60% от нея и да я разпръсква хомогенно. Освен разстоянието между светлината и платното, важно е и разпределението на гъвкавата LED лента (изчислява се спрямо отстоянието между основен и опънат таван). Ако разпределението не се направи коректно и се монтира просто някакво количество и то неравномерно разпределено, ефектът би бил следният:

Има случаи, в които помещенията са с ограничена височина, но клиентът настоява да се монтира светещо платно Барисол. Тогава предлагаме контурно/периферно осветяване, така че да запазим и естетичния вид на тавана:

В крайна сметка истинският ефект на транслуцентни/светещи опънати тавани Барисол се вижда при коректно разпределено и монтирано LED осветление с необходимото отстояние, както е показано и на следващите снимки: