Опънати тавани Барисол в България. Над 20 години опит, коректност и качество!

Опънати тавани Барисол и опазване на околната среда

опънати тавани Барисол

В този пост бих искал да направя сравнение в няколко аспекта между опънат таван Barrisol и друг вид тавани.

Сравнението ще е на база количество от 10 000 м2.

• Тегло - опънатият таван Барисол® тежи само 0,5 кг./мза разлика от друг вид таван, който тежи 12 кг./м2. Отнесено за цялото количество от 10 000 м2, разликата е 5 тона срещу 120 тона. Т.е. платното Барисол е над 5 пъти по-леко в сравнение с всеки друг вид материал за монтаж на тавани.

• По отношение на опаковането, за 10 000 м2 опънати тавани се използват 50 кг. картон и предпазващо фолио срещу над 1 000 кг. различни опаковъчни материали за друг вид тавани.

• Транспорт – платната Barrisol® заемат малък обем, съответно се превозват в по-малки превозни средства и се изразходва значително по-малко количество гориво. Материали за монтаж на друг вид тавани заемат голям обем при транспортиране, което се извършва с по-големи превозни средства и съответно разходът на гориво е значителен.

• Монтаж – ако за 10 000 м2 опънати тавани той би отнел 50 дни, то при друг вид материали този срок е между 80 и 100 дни, което води до изразходването на значително по-голямо количество енергия и блокиране на пространството, в което се осъществява ремонта за по-дълъг период от време.

• Отпадъци – количествата отпадък при производството и монтажа на опънати тавани Барисол® е +/- 0, докато същите при друг вид материали стига до ≈ 10 тона.

• Издържливост – животът на опънатия таван Барисол® надхвърля 20 години, не изисква подмяна, поддръжка и не отделя отпадък. За разлика, друг вид материали издържат във времето между 5 и 10 години и периодично се налага поддръжка (шпакловане, боядисване и други).

• Рециклиране – опънати тавани Барисол® са 100% рециклируеми, което спомага за опазване на околната среда и намалява използването на възобновяеми източници. За сравнение, друг вид материали за монтаж на тавани изискват сортиране и не могат да бъдат напълно рециклирани.

Освен с грижа за природата, суровите материали, които се използват в производството на опънати тавани Барисол® 100% не съдържат фталати. Това са химични материали, които се използват за пластификатори. Често се съдържат в строителните материали и тези за изработката на мебели, в опаковките на домакинските и хранителни продукти, в козметика, играчки, а също и при медицинското оборудване. Фталатът е микрозамърсител, който има токсичен ефект върху ендокринната и репродуктивната система на човека. Също може да е причинител и на разстройства в централната нервна система при невро-психологичното развитие при децата.

Затова вече повече от 50 години компанията Barrisol® Normalu се води от отговорността и с мисъл за здравето и благосъстоянието на човека

Всички продукти Barrisol® не съдържат фталати! Притежават клас А+ за качеството на въздуха в затворени помещения, както и покриват стриктните изисквания на Европейските и световни стандарти за пожароустойчивост!